До дитини потрібно ставитися з найбільшою повагою!


Та що я можу? Жінка та й усе.
Така маленька проти всього світу.
Кого хвилює, що за біль гризе
Мою розп'яту душу не зігріту?
Та що я можу? Бавити дітей,
Це, тобто, людство на руках носити.
І до Христа скрізь всі віки ходити
Благаючи за грішне і саяте!



На світі безліяч гарних цікавих корисних професій. Всі вони дуже потрібні людям. Але найголовніша професія, на мою думку, – це професія педагога. Адже, щоб виросла дитина, стала доброю, чесною, гарною людиною, громадянином суспільства слід її виростити, виховати, навчити, а це праця кропітка, вимагає терпіння і великих зусиль.

Вихователь бере на руки малу дитину, яка нічого не вміє, не говорить, не орієнтується у навколишньому і веде її довгі роки. Неустанно навчає навичкам, вмінням.
Хто навчає рахувати, малювати, вирізати?
Хто навчає добре поводитися, гарним звичкам і вмінню любити людей? Всю цю нелегку роботу виконує вихователь.

Коли я почала навчатися на вихователя, мені здавалося, що це легка робота. Навчання давалося легко, вчилася із задоволенням, і здавалося, що тобі підкориться весь світ.
Але коли почала працювати на практиці зрозуміла, що виховувати і навчати дітей дуже нелегка робота.
Але все приходить з досвідом і часом.

Поступово навчилася спілкуватися з дітьми, батьками, проводити різні цікаві види роботи. Після вдалого заняття приємно бачити радісні очі дітей, коли дитина хоче розповісти про свої справи, рада тебе бачити. Заради цього варто працювати, віддавати роботі сили і час.
Рузультати роботи педагог може побачити через багато років. Радісно бачити своїх вихованців, у яких вдало склалася доля, відчуваю, що в цьому є і моя заслуга.

Сучасні діти вимагають до себе іншого підходу. Тому постійно вчуся, використовую новітні методи і прийоми виховання та навчання. Часи змінюються і ми змінюємся разом з ними. Тому на заняттях і в повсякденному житті використовую новітні технології.
Постійно відчуваю відповідальність за дітей, бо велике значення має те, хто веде дитину у роки дошкільного дитинства. У малюків розвивається мовлення, мислення, пам'ять, вміння розуміти, оцінювати навколишній світ. 

Власне, дитина стає людиною. Педагог, який веде дитину за руку, вкладає в неї частинку своєї душі і серця.
Кожного дня намагаюся, щоб дітям було зі мною спокійно, комфортно. Щоб виховати добру людину, слід виявляти доброту, бо добро, як гарну розу, слід плекати.
Кожну хвилину ставлюся до дитини з найбільшою повагою – це мій внесок у майбутнє.


Душа дитини чиста і відкрита, 
І все що вкладено у неї, буде жити.
Якщо посіяти добра зернята, 
То буде що в майбутньому збирати!


Коментарі